Десетте Божји заповеди

30 ден

Во темелот на модерните закони  и на современите морални начела на животот се наоѓа Декалогот или Божјиот закон од десет заповеди.

Денеска зборот „закон“ главно се сфаќа како забрана или начело кое не смее да се прекрши. Декалогот, како откровение на Божјата волја за луѓето, не треба да се гледа само како збир на забрани, туку и како Божји проглас на милоста. Бог во својата љубов и милост сака човештвото да разбере дека гаранција за среќата на оваа земја е послушноста. Бог сака да нè заштити од злото што произлегува од престапот на Законот или од гревот.

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Десетте Божји заповеди”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest