Смислата на животот

30 ден

Основно прашање со кое мора да се соочи секој разумен човек е прашањето за смислата на животот – прашање што окупирало многу мисловни луѓе во минатото, а кое и денеска е привлечно и актуелно. Веројатно сите ние во одредени мигови, на пример, набљудувајќи го прекрасниот залез на сонцето кое во свечена тишина тоне зад живописниот пејсаж, сме се запрашале од каде потекнува таа хармонија и убавина и што е тоа што животот го прави живот и кое место ни припаѓа нам во него.

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Смислата на животот”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest