Вистината за Нострадамус

30 ден

Иако е мртов над 400 години, Нострадамус денес станува многу повеќе популарен отколку кога бил жив. Списанија, филмови, книги и многу други работи добиваат име поврзано со псевдонимот на овој човек. Толкувачите сметаат дека многу негови симболички пророштва се исполнуваат токму во нашето време. Се смета дека Нострадамус ги предвидел Француската револуција, појавувањето на Наполеон, на Кенеди, двете светски војни и многу други настани. Се тврди дека напишал над 1000 пророштва, од кои барем половината се исполниле.

Кој бил всушносг Нострадамус? Од каде му доаѓале тие сознанија настаните да ги предвидува со векови однапред? Од каде таа моќ да лекува неизлечливи болести, како што тврдат неговите застапници? Кој стои зад овој таинствен пророк?

За да одговориме на овие интересни прашања, потребно е да ги запознаеме потеклото, животниот пат и начинот на кој ги добивал тој овие пораки.

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Вистината за Нострадамус”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest