Ветување за мир

10 ден

Вам ви е потребен мир ­ небесно проштавање и мир и љубов во срцето. Тоа не може да се купи со пари, да се постигне со разумот, до тоа не може да се дојде со мудроста; не можете да се надевате дека кога и да е ќе го осигурите тоа со свои сопствени напори. Но Бог ви го нуди тоа како подарок, „без пари и без плата“ (Исаија 55,1). Сето тоа е ваше само ако ја подадете раката и ако го земете.

Господ вели: „Ако вашите гревови се како скерлет, ќе станат бели како снег, и ако се црвени како пурпур, ќе станат како волна“  (Исаија 1,18 ). „И ќе ви дадам ново срце, и нов дух ќе ставам во вас“  (Езекил 36,26)….

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Ветување за мир”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest