Патот кон здравјето

10 ден

Здравјето подразбира многу повеќе отколку само отсуство на болест. Ако имаме добро здравје, можеме да уживаме потполн живот – во физичка, ментална, социјална и духовна смисла. Библијата тоа го нарекува „живот во изобилство“ (види Јован 10,10) и Бог сака да го имаш токму тоа. Тој вели: „Возљубен мој, ти посакувам да ти биде добро во сè и да бидеш здрав, како што и е добро на твојата душа“ (3. Јованово 1,2).

За да ти помогне да го искусиш тој изобилен живот, Бог дал некои едноставни насоки за подобро здравје кои лесно можат да се применат. Не можеме да имаме контрола над сите фактори предизвикани од болест или несреќа, но можеме да направиме ИЗБОР кој ќе ги намали нашите ризици и ќе го унапреди нашето здравје. Еве осум едноставни чекори кон подобро здравје кои можеме да ги примениме уште денес…

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Патот кон здравјето”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest