Најубавиот подарок – КАРАКТЕРОТ

30 ден

„Најголема потреба на светот е потребата од луѓе ‒ луѓе кои не можат ниту да се купат ниту да се продадат. Луѓе кои во длабочината на својата душа се праведни и чесни, луѓе кои не се плашат гревот да го наречат со неговото вистинско име. Луѓе чија совест е верна на должноста како што магнетната игла му е верна на полот. Луѓе кои ќе стојат на страната на праведноста, па дури и небото да се урне.“

„Колку и да се чини безначајна, секоја постапка во нашиот живот врши свое влијание врз обликување на карактерот. Добриот карактер е подрагоцен од сите земни богатства.“

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Најубавиот подарок – КАРАКТЕРОТ”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest