Зошто мисијата на Месих Иса во Куранот е претставена ексклузивно?

30 ден

Според некои автори, настанот кој оставил „најголема трага во историјата на човечкиот род, а кој по својата важност ги надминува сите останати, е доаѓањето на Месих Иса на овој наш свет. Неговото раѓање, живот и мисија, смрт, воскресение, вознесение на небо и неговото повторно враќање на нашата земја се најсудбоносни фази од овој настан.“ Некаде околу 2/3 од сите текстови во Куранот што ни го опишуваат неговиот лик и дело се однесуваат на неговата Мисија на земјата. Освен што имаме најголем број на текстови поврзани со неговата мисија на земјата, ќе го забележиме и тоа дека во тие текстови делото на Месих Иса ни е претставено ексклузивно! Намерата на ова брошура е да ни одговори на прашањето: Зошто, како и според што Мисијата на Месих Иса во Куранот е претставена ексклузивно?

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Зошто мисијата на Месих Иса во Куранот е претставена ексклузивно?”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest