Радикално променета црква на 21 век

200 ден

Во „Радикално променета Црква на дваесет и првиот век“, авторот се занимава со неодложната потреба повторно да го стекнеме чувството на заедништво преку малите групи, втемелени на добро изградени меѓучовечки односи.

Ова не е само уште еден прирачник како да ги водиме малите групи. Oва е повик од срце – втемелен на историјата на првата христијанска Црква – создавањето на малите, грижливи, тесно поврзани групи да стане основно начело во организирањето на нашите цркви.

Во својата книга Расел Барил се придружува на редовите на храбрите пионери кои со своите пораки ја зајакнале Црквата на остатокот и ја насочиле на патеката на задобивање луѓе за Христа.

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Радикално променета црква на 21 век”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest