Делата на апостолите

400 ден450 ден

Kако почнало да се шири христијанството?
Во што била тајната на неговата сила?
Со кои предизвици се соочувале верниците од првиот век?
Како прогонувачот Савле станал апостол Павле?
Кои карактеристики на првите христијани им недостасуваат
на денешните?

Како и денес, и во првиот век од нашата ера светот бил испресечен со најразлични поделби меѓу луѓето, а тогаш на сцена се појавува христијанството со својата револуционерна порака:
„нема веќе ни Јудеец ни Елин, ни роб ни слободен, нема машки пол ни женски, зашто сите вие сте едно во Христа Исуса.“
Уживајте во возбудливите авантури на овие херои на верата – пионерите на христијанството!

Дополнителни информации

Тежина Не е достапно
Димензии Не е достапно
Повез

мек, тврд

Страни

704

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Делата на апостолите”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest