Мисли од гората на блаженствата

200 ден

„Мисли од Гората на блаженствата“ се богат инспириран, вдахновен коментар на најсилната проповед што кога било е изговорена на нашата планета Земја. Оваа, толку значајна книга, одблизу ги разгледува пораките од проповедта на нашиот Спасител Исус Христос, позната како „Беседа од Гората на блаженствата“, во чиишто рамки Христос ги поставил темелите за видот и изгледот на нашето христијанство, темелите за нашиот практичен христијански живот, за нашите меѓусебни односи, и пошироко, за меѓусебните односи на човештвото воопшто. Блаженствата претставуваат Христов поздрав, не само до оние што веруваат туку до целото човечко семејство. Блаженствата што ги изговорил Христос во таа пригода на Гората пред своите слушатели ни стојат на сите нас при рака и во целост се и наши блаженства. Тие се богат извор на Божји благослови, духовно богатство и предуслов за мирен, спокоен, благословен и среќен живот за секого од нас поединечно.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

154

Димензии

14 cm x 20.5 cm

Тежина

201 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Мисли од гората на блаженствата”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest