Ум, карактер и личност

400 ден

Можеби ќе се запрашате: како можам да бидам господар на сопствените постапки и да ги контролирам моите внатрешни емоции? Умот го управува целото тело. Сите наши постапки, добри или лоши, извираат од умот. Мозочните нерви кои одржуваат врска со целиот организам се само средство преку кое Небото може да комуницира со човекот и да влијае на неговиот внатрешен живот. Мислите мора да се увежбуваат. Телото мора да се подреди под управа на возвишените сили на битието. Страстите мора да бидат контролирани од волјата, која самата мора да биде под Божја контрола. Вие не можете да ги контролирате вашите побуди, своите емоции, како што можеби сакате; но можете да ја контролирате вашата волја, и да извршите темелна промена во вашиот живот. Со предавањето на својата волја на Христа, ќе имате сила од Бога. Умот е градина, а карактерот е плодот. Било каква да е вашата положба, Бог е во состојба така да ја обликува диспозицијата што таа може да биде пријатна и христолика.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

552

Димензии

14.8 cm x 21 cm

Тежина

627 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Ум, карактер и личност”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest