Пророци и цареви

400 ден450 ден

Изградба и осветување на Соломоновиот храм
Најмудар човек на светот, а сепак направил такви катастрофални грешки?
Поделба на израелското царство
Силниот пророк Илија
Историјата на светот во сонот на царот Навуходоносор…

Кога ги ослободил Израелците од египетското ропство Бог сакал тие да бидат негов народ, а Тој нивни Бог. Во земјата која им ја дава во наследство сакал да ги благослови во секој аспект од животот, за да бидат жив пример пред околните народи, па и пред целиот свет, за тоа што значи да се живее во послушност на Небесниот Бог. Но, Израелците посакале да имаат цар… Во оваа книга е опфатен периодот
на царевите во Израел: од владеењето на мудриот Соломон, преку асирското и подоцна вавилонското ропство, па сё до возобновувањето на разрушениот Ерусалим и храмот во него.

Дополнителни информации

Тежина Не е достапно
Димензии Не е достапно
Повез

мек, тврд

Страни

495

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Пророци и цареви”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest