Патријарси и пророци

500 ден600 ден

Зошто постои зло и смрт?
Како Земјата била вовлечена во космички конфликт?
Аврам, таткото на верата
Дали Десетте Божји заповеди важат само за Евреите?
Првите израелски цареви и нивните премрежија
Давид и Голијат…

На страниците на оваа извонредна книга се поместени настаните од библиската историја во кои милијарди луѓе низ човечката историја нашле свој животен стожер, охрабрување и патоказ.
Читајќи ја книгата „Патријарси и пророци“ ќе ги запознаете луѓето кои, иако живееле во далечното минато, се соочувале со слични животни предизвици како и ние кои живееме во ерата на модерната технологија и невиден научен развој. Од нивните подеми и падови можеме да извлечеме важни поуки со далекусежна корист за нас и за нашите блиски.

Дополнителни информации

Тежина Не е достапно
Димензии Не е достапно
Повез

мек, тврд

Страни

704

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Патријарси и пророци”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest