Силата на вечното евангелие

200 ден

Прашајте група христијани „Што претставува Евангелието?“ и ќе го добиете неизбежниот одговор: „Евангелието е радосна вест“.
Но, не за сите.

Некои христијани ги збунува поимот Евангелие. Дали Евангелието претставува оправдување, или посветување, или и едното и другото? Што навистина значат тие зборови? Ако Евангелието претставува радосна вест, зошто тогаш црквата не е придвижена, зајакната и освежена од таа вест?

За други Евангелието личи на теолошко борбено подрачје во кое се водат битки околку одредниците и значењето на зборт, во кој правоверните тврдења се урамнотежуваат со обвинувањата за ерес, и во која дебатите често создаваат поголема вжештеност отколку светлина.

Илјадници луѓе во текот на изминатите години слушале еден проповедник, кој успеал Евангелието да го направи толку јасно и мошне едноставно, што мнозина во неговото проучување, за прв пат во своето христијанско искуство, пронашле сигурност и спасение. Во оваа книга проповедникот Џек Секвеира успешно ја издвоил суштината на својата порака и го создал овој привлечен и нов текст.

Евангелието е далеку повеќе од срдечно духовно чувство. Подгответе се да учествувате во откритие кое навистина претставува повеќе од обично ВЕРУВАЊЕ, откритие кое е СТВАРНОСТ.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

169

Димензии

14 cm x 20.5 cm

Тежина

222 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Силата на вечното евангелие”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest