Свето Писмо (Библија) – Стариот и Новиот Завет (борда боја)

1,100 ден

Ова издание како своја основа го имало македонскиот превод на Библијата од страна на архиепископ Гаврил. Таа т.н. „Гаврилова“ Библија била издадена во 1990 година од страна на United Bible Societies (UBS). Во 2005 преводот од Гаврил бил ревидиран од страна на поголема група на теолози од различните христијански деноминации од Македонија и оттаму настанува овој т.н. „ревидиран превод“ на Библијата. Во 2006 година за прв пат излегува во печат оваа ревидирано издание на Библијата, издадено од страна на Библиското здружение на Република Македонија.

Дополнителни информации

Повез

тврд

Страни

1260

Димензии

17.5 cm x 24.5 cm

Тежина

1246 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Свето Писмо (Библија) – Стариот и Новиот Завет (борда боја)”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest