Надеж за современите семејства

150 ден

Постои надеж и за тебе и твоето семејство

Живееме во проблематично време. Животот е преопроварен со информации, активности и неразумни очекувања. Стресовите на современиот живот го отежнуваат воспитувањето и одржувањето здрави односи. Брачните двојки и децата живеат под ист покрив, но, благо речено, слабо комуницираат. Мнозина посакуваат да имаат стабилна и силна семејна врска, но не знаат како да ја стекнат.

Оваа мала книга може да ви помогне. Предложените размислувања и решенија потекнуваат од древните мудрости, но можат да се применат и на современите појави. Таа ќе ви:

  • Помогне да изградите силни врски со луѓето околу вас;
  • Предложи нови вештини потребни за изградба на карактерот на вашите деца;
  • Изнесе докажано успешни принципи, кои ќе ви обезбедат осмислен и среќен живот;
  • Покаже дека мажите и жените можат да станат емоционално, духовно, финансиски и интелектуално блиски и
  • Ќе ви помогне да комуницирате поуспешно, да го препознаете и искорените насилството, да ги спречите брачните проблеми и развод или да живеете среќно, иако не сте во брак.

Авторите Вили и Илејн Оливер (Willie & Elaine Oliver), се искусни семејени советници, кои патуваат низ светот држејќи конференции, состаноци и семинари за меѓучовечките односи, за да им покажат на семејствата и на поединците дека здравите односи се остварливи. Тие се основачи на брачните конференции „Од денеска па натаму“ (From This Day Forward) и „Патување кон интимност“ (Journey Toward Intimacy) и водачи на седмичната семејна програма Вистински семејни разговори со Вилијам и Илејн Оливер (Real Family Talk With Willie and Elaine Oliver) на ТВ-каналот „Надеж“ (Hope Channel).

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

114

Димензии

11 cm x 16.5 cm

Тежина

99 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Надеж за современите семејства”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest