Совети за животот и исхраната

350 ден

Кога Елена Вајт во 1864 година почна да зборува и пишува за правилната исхрана и за начинот на живеење според природните закони, просечниот животен век во Соединетите Држави беше 32 години. Оброците беа сервирани три, четири или пет пати на ден; беа многу зачинети, составени од месо, богати со сосови, пржена храна и голема лепеза на колачи и торти со многу шеќер и маст. Млекото честопати беше од слабо згрижени, а понекогаш и туберкулозни крави. Анализата беше непозната, а пастеризацијата, децении во иднината. Освен за засолувањето и сушењето, науката за зачувување на храната беше сè уште иднина.

Во такво поднебје Елена Вајт, со перо натопено во мудроста и знаењето на Дизајнерот на човечкиот облик и Автор на природните закони, повикуваше кон начин на исхрана која беше едноставна, здрава, хранлива и вкусна.

Кон таа цел, цели 50 години таа ги изразуваше своите погледи во списанија, книги и преку личен контакт. Нутриционистите денес се свесни за спротивставувањето на луѓето, кога е во прашање промената во нивната исхраната.

Сепак, нејзините совети ги променија навиките во исхраната на илјадници, кои корисно ги следат овие совети, денес добро поддржани од научите истражувања.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

435

Димензии

14.8 cm x 21 cm

Тежина

587 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Совети за животот и исхраната”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest