Размислувај за големи нешта

250 ден

Оваа книга е продолжение на бестселерот „Надарени раце“ и во неа д-р Бен Карсон ја препорачува сопствената формула за успех. А кој може да даде подобар совет од човекот кој се преобразил од дете раснето во гето во прочуен детски неврохирург и кандидат за претседател на САД?

Својата филозофија на живеење д-р Карсон ја опишува со акроним:

Т (Talents&Time) Таленти и време: препознај ги како подароци.
H (Hope&Honesty) Надеж и искреност: надевај се за сите добри работи и биди искрен.
I (Insight) Црпи разбирање од луѓето и од добри книги.
N (Nice) Биди добар кон сите луѓе.
K (Knowledge) Знаење: препознај го како клуч за живеењето.

B (Books) Книги: активно читај ги.
I (In-depth learning skills) Развивај вештини за темелно учење.
G (God) Бог: никогаш не биди премногу голем за Него.

Главниот акцент во книгата „Размислувај за големи нешта“ (Think Big) е ставен на тоа како правилно да ги одмеруваме проблемите и како да реагираме на нив, со цел да ги надминеме и да извлечеме најмногу од својот внатрешен потенцијал.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

272

Димензии

13.5 cm x 20 cm

Тежина

313 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Размислувај за големи нешта”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest