Чудо по чудо

250 ден

Павел Гоја знаел дека Бог го повикал да зборува за Него кога имал само 5 години. За одредено време, во неговите тинејџерски години, добро да си поминува со своите пријатели му станало поважно од религијата. А и комунистичка Романија не била пријателски расположена кон христијаните.

Меѓутоа, во текот на една судбоносна ноќ, Бог го привлекол вниманието на Павел и неговиот живот потполно се променил. Павел сторил завет со Бога и посветувањето на тој завет уште веднаш го искусил. Тој останал верен и чудо по чудо го следеле тој млад човек кој се доверил на Бога во секој аспект од својот живот.

Каков бил резулатот на неговата непоколеблива лојалност кон Бога? – 1814 кг. стакло застанале во воздухот во дрвени каси без дно, – бил издаден закон од Чаушеску кој му овозможил на Павел да го продолжи своето образование, – тајно внесол голема пратка Библии, и покрај присуството на полицијата и – мртво момче било воскреснато во живот – тоа е само дел од неверојатните Божји чуда.

О, да, сѐ уште се случуваат чуда, едно по друго – чудо по чудо.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

210

Димензии

13.5 cm x 20 cm

Тежина

248 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Чудо по чудо”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest