Темели на среќниот дом

350 ден

Ако е втемелен на вистинските вредности, домот станува прекрасна оаза, место на љубов и разбирање, трпеливо поучување и радосно учење, одмор и мир. Во него секој член наоѓа и дава поддршка и разбирање, помош и соработка, утеха и охрабрување, несебичност и великодушност. Нежноста и благоста, топлината и љубезноста се дел од секојдневните односи, а грижата еден за друг никогаш не отсуствува.

Но, таквиот дом не настанува случајно. Тој се постигнува со градење на семејните односи врз вистински вредности, следење на мудрите совети и применување на основните христијански принципи.

Како што картата му ја покажува насоката на патникот, така книгата Темели на среќниот дом е сигурен водич низ понекогаш збунувачките и непознати патеки на брачните односи, одговорностите на родителството и семејниот живот.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

485

Димензии

14 cm x 20.5 cm

Тежина

598 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Темели на среќниот дом”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest