Совети за правилно воспитување на детето

350 ден

Постои голема веројатност и можност дури и наједноставното и најслабото дете, кое не ветува многу, да постигне највисоки дострели во животот кои од почеток за него навидум се невозможни. Така Елена Вајт ја истакнува суштината на должностите и обврските што почиваат врз секој родител. Одделни глави од книгата обработуваат специфични теми кои нудат извонредно квалитетни „тули“ за градење на карактерот, како што се моралната чистота, бодроста, самоконтролата, стравопочитта, работливоста, почитта, чесноста, чистотата, штедливоста и учтивоста.

Дури и најпроблематичното дете ќе има полза од внимателното, цврсто и урамнотежено управување што е препорачано во книгата, вклучувајќи го и начинот како да се поучува на самоконтрола, како да се обликува волјата, како да се изградат добри навики, како да се разбуди покајание без да се предизвика огорченост.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

401

Димензии

14.8 cm x 21 cm

Тежина

541 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Совети за правилно воспитување на детето”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest