Археологија бр. 1

30 ден

АРХЕОЛОГИЈА бр. 1
[ископување на минатото]

Земјата на пирамидите и Египетската империја

– Кој ги изградил пирамидите и зошто?
– Дешифрирање на хиероглифите
– Владетели и династии
– Најславниот фараон-Тутмосис III
– Најбогатата гробница

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Археологија бр. 1”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest