Археологија бр. 2

30 ден

АРХЕОЛОГИЈА бр. 2
[ископување на минатото]

Хетити и Асирија

– Хетитите – заборавен народ
– Страв и трепет за Сиријците
– Спомениците во Кархемиш
– Потеклото на Асирците
– Ебла на Тел Мардик
– Владеењето на Есархадон и Асурбанипал

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Археологија бр. 2”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest