Археологија бр. 12

30 ден

АРХЕОЛОГИЈА бр. 12
[копање подлабоко]

Момчето-цар Тутанкамон

Судбината на Помпеја

– Тутанкамоновата авенија на сфинги
– Ограбувачите на гробници
– Хауард Картер ја пронаоѓа гробницата на Тутанкамон
– Сјајот и порочноста на новиот Содом и Гомора
– Везув го запира животот на древната Помпеја

Дополнителни информации

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Археологија бр. 12”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest