Отворена Библија

300 ден

Полна со исчекување, доживувања, човечки емоции и порака со длабока љубов, Библијата е најчитаната книга во светот на сите времиња.

Тоа е книга што бара од денешните читатели да ја отворат. Мери Бечелор тоа го прави со познавање, интелигенција и јасност.

Ова е „патување со водич“ низ секоја книга на Библијата, со куси резимеа, подвлекувања на важни прашања, клучни цитати и извадоци, суштински информации за историскиот контекст, итн.

Картите, временските регистри, цртежите и фотографиите ја потврдуваат живата приказна, цврсто вкоренета во вистински места и луѓе од крв и месо.

Отворената Библија го истражува текстот на Библијата, укажува зошто таа зазема толку важно место во светската култура и колку нејзината постојана порака е релевантна за денешните читатели.

НАПОМЕНА: „Отворена Библија“ е издадена од страна на Библиско Здружение на Република Македонија.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

тврд

Страни

173

Димензии

20 cm x 24.5 cm

Тежина

753 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Отворена Библија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest