Библиски атлас

80 ден

Наставно помагало – прилог кон твојата Библија

Библијата е исполнета со описи на патувања; Епското патување на Авраам од татковиот дом во Ур до хананската земја; Излегувањето на Евреите од ропството во Египет до нивното влегување во ветената земја; Единствена серија од мисионерски патувања на апостол Павле…

А каква била Месопотамија? Каде Мојсеј го поминал Црвеното Море? Каде е Голгота? Каде застанал трговскиот брод, со кој апостол Павле патувал кон Рим?

Одговорите на сите овие прашања се во овој атлас, преку достапните карти во боја, со кои лесно може да се проследи библиското раскажување.

Атласот содржи и регистер на географските имиња.

НАПОМЕНА: „Библиски атлас“ е издаден од страна на Библиско Здружение на Република Македонија.

50 на залиха

Дополнителни информации

Повез

мек

Страни

36

Димензии

19.5 cm x 26.5 cm

Тежина

138 gr

Мислења

Бидете први кои ќе разгледате “Библиски атлас”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Вашето мислење ќе биде разгледано пред да биде објавено со цел да се оневозможат недолични и несоодветни содржини. Задолжителните полиња се означени со *

Кошничка

Pin It on Pinterest