Повикување на духови со помош на уиги табла

Повикување на духови со помош на уиги табла

„Кај тебе нека не се најде… таков кој би повикувал духови и души на предците или кој би се обраќал на покојниците… ниту маж или жена… повикувачи на духови на мртви“ (5. Мојсеева 18,10.11; 3. Мојсеева 20,7 ; Библија). Свирејќи на една свадба во 1990...
Најголемиот грев

Најголемиот грев

Тоа дете требаше да биде нејзино прво дете. Просторијата која толку долго беше чувана за „бебето“ беше добро исчистена, а подот из­гланцан. Ѕидовите беа украсени со слики со разиграни понија и легнати кученца. Внесена е нова убава колепка. Во полн сјај стоеше среде...
„Не“ може да биде и позитивно

„Не“ може да биде и позитивно

Во текот на еден од првите денови на новата работа, на едно момче, ученик, работодателот му понудил голема чаша пиво. „Не, ви благодарам“, одговорило момчето. Овој одмерен одговор го налутил работодателот. Веднаш налутено извикнал: „Ние овде немаме никакви...

Pin It on Pinterest